Prava ljubav još uvijek postoji – Štefanija i Stjepan obilježili ,,zlatni pir”

Svakoga dana susrećemo podatke o sve većem broju rastavljenih brakova, novi podatci pokazuju kako u Hrvatskoj 35 od 100 brakova završi razvodom. Mnogi se ni ne odlučuju na sklapanje istoga. Građanski brak kao zajednica gubi svoju vrijednost, a onaj crkveni pogotovo. Pored svega toga pomislili bismo kako prava ljubav više ne postoji te kako je desetljeće s drugom osobom i predugo. No, izgleda da nije sve izgubljeno.

Još uvijek postoje parovi kojima rastava nije ni na pameti, a za nepopravljive romantičare imamo divnu priču prave ljubavi. Štefanija i Stjepan Galović iz Čeminca prošloga su vikenda proslavili 50 godina braka, u narodu poznato kao zlatni pir. Svoju ljubav, po prvi puta, okrunili su brakom 23. lipnja 1969., a sada, za 50. godišnjicu, obnovili su zavjete.

Štefanija kaže kako je njihova ljubav započela još puno prije vjenčanja. Kada je Stjepan odlazio u vojsku, njezinoj majci rekao je da će se vratiti po nju, što je i učinio. Kada se vratio iz vojske, u Čeminac, pronašli su se, počeli hodati te se zaručili. Štefanija kaže su zaruke bile predivne, ali da za veliku svatovsku zabavu nisu imali novaca. Vjenčali su se u Općini Čeminac i u mjesnoj župi.

Štefanija kaže kako je oduvijek htjela velike svatove, haljinu i zabavu, kako to inače biva. Obzirom da nije imala priliku želje si ispuniti 1969., to je učinili sada, 50 godina kasnije.

”Želim se osjećati i izgledati kao mlada.” – nasmijano je rekla Štefanija.

Štefanija za svog Stjepana kaže kako je vrlo vrijedan i radišan čovjek, bio i ostao sada sa svoje 72 godine. Unatoč usponima i padovima dospjeli su do 50 godina braka, iz čega ostaju troje djece, četvero unučadi i troje praunučadi.

Iako su ovakve priče u današnje vrijeme vrlo rijetke, uzmimo si Štefaniju i Stjepana za primjer i živimo ljubav!

Njhovu priču možete pogledati ovdje, u kratkom video autora Gorana Blatančića.