Predstava “Majstori” u Belom Manastiru

foto_Press

Nagrađivana predstava za djecu „Majstori“, u međunarodnoj koprodukciji Hrvatskog kazališta Pečuh i osječkog Teatra to go, bit će izvedena 20. studenoga 2019. u Centru za kulturu Belog Manastira, s početkom u 18:00 sati.

Predstava „Majstori“ donosi humor po uzoru na majstore slapstick komedije Charlia Chaplina i Bustera Keatona, odnosno komediju karaktera, zabune i situacije. Radnja se vrti oko dvojice majstora koji su dobili radni zadatak da postave semafor za regulaciju prometa. Majstor Leopold je genijalac, ali samodopadan i hvalisav, a šegrt Ivek je radoznao, ali nespretan i lijen. Zbog svojih karakternih osobina upadaju u naizgled bezizlazne situacije i nevolje. Svjesni važnosti ispravno obavljenog posla služe se metodom pokušaja i pogreške čime potiču gledatelje na interakciju. Upravo ta interakcija, koja publiku dovodi do djelovanja i pomaganja protagonistima, pokazala se kao ključ uspješnosti predstave i izvrsnih kritika mnogobrojne publike.

Predstava je do sada odigrana u preko 50 mjesta i na kazališnim festivalima u Hrvatskoj i regiji. Na 25. Međunarodnom festivalu kazališta za djecu u Subotici, u jakoj međunarodnoj konkurenciji, predstava je osvojila čak dvije nagrade za najbolju glumu. Preko predstave uspostavljena je suradnja s Ministarstvom unutarnjih poslova, Odjelom za prevenciju PU osječko-baranjske.

Autori i glumci su Dejan Fajfer i Goran Smoljanović. Dramaturgiju potpisuje Marta Maria Mekovec de Carvalho. Redatelj je Goran Smoljanović. Originalnu glazbu skladao je Dejan Fajfer. Stručni suradnici na predstavi su Saša Gerber, Selena Gazda, Marin Seleš i Ana Šimić.

Ulaz na predstavu je slobodan.