Predstava ,,Priča o prometu” u izvedbi Gradskog kazališta Beli Manastir

Danas je održana edukativna kazališna predstava za djecu ,,Priča o prometu” u organizaciji Gradskog kazališta Beli Manastir, Policijske postaje Beli Manastir i Ured načelnika, Policijske uprave osječko–baranjske.

Predstavu je izvelo Gradsko kazalište Beli Manastir za učenike od prvog do četvrtog razreda OŠ ”Dr. Franjo Tuđman” Beli Manastir, OŠ Šećerana, Područne škole Branjin Vrh te Područne škole Bolman.

Prije početka same predstave učenici su imali priliku upoznati se s različitim vozilima i aktivnostima policije. S oduševljenjem su sjeli u policijsko vozilo te palili rotacijska svjetla.

Predstava je napunila kazališnu dvoranu, a djeca su zainteresirano ispratili priču o prometu. Cilj predstave je povećanje svjesnosti djece o sigurnom sudjelovanju u prometu. Na pozornici su sudjelovala i djeca koja su za trud nagrađena od policije.

Glazbeno–dramska predstava „Priča o prometu“ prikazuje se u sklopu lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost u cestovnom prometu“ kojeg provodi Ured načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske – akcije Poštujte naše znakove.

Djecu su prije početka pozdravili zamjenik gradonačelnika Belog Manastira Goran Hes, načelnik Policijske postaje Beli Manastir, Ivica Tkalec i policijski službenik Odjela prevencije PU osječko-baranjske Robert Škorvaga.