Prekogranična suradnja između općina Kneževi Vinogradi i Kupres

foto: Općina Kneževi Vinogradi

Temeljem provedenog Javnog poziva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za dostavu projektnih prijedloga za Program poticanja prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine u svrhu razvoja lokalne zajednice u 2021. godini, po donesenoj Odluci Ministarstva od 12. listopada 2021. godine, općinski načelnici općina Kupres i Kneževi Vinogradi su jučer potpisali s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije zajednički Ugovor o financiranju projekta.

Po navedenom Programu financira se projekt “INFORMATIZACIJA I OPREMANJE UPRAVNE ZGRADE OPĆINE”.

Općina Kneževi Vinogradi navedenim Projektom planira kupovinu novih računala za rad Općinske uprave, te potpunu informatizaciju rada Općinskog vijeća, što će doprinijeti efikasnosti i smanjenju troškova rada Uprave i Općinskog vijeća. Projektni partneri Općina Kupres također provode iste aktivnosti.

Ukupna planirana vrijednost Projekta koji se odnosi na Općinu Kneževi Vinogradi iznosi 181.175,00 kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financira se u iznosu od 130.500,00 kuna.