Preventivni projekt „Budi navijač, a ne razbijač“ u Belom Manastiru

U subotu 11. siječnja 2020. godine, održane su završne nogometne utakmice Zimske malonogometne lige Nogometnog Središta Beli Manastir 2020., u kategorijama U17, veterana i seniora. Pravo nastupa imale su ekipe koje su prijavljene na baranjskom području.

U sklopu preventivnog projekta „Budi navijač, a ne razbijač“ Odjel prevencije Policijske uprave osječko – baranjske i Policijska postaja Beli Manastir uključili su se zadnji dan malonogometnog turnira.

Cilj ovog preventivnog projekta je sve sudionike sportskog događaja senzibilizirati o problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na nogometnim utakmicama i posljedicama koje ostavljaju na društvo.

Policijski službenici Odjela prevencije i Policijske postaje Beli Manastir igračima, posjetiteljima i navijačima dijelili su edukativni letak. Cilj je bio povećati sigurnost na sportskim natjecanjima, smanjiti vrijeđanje na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi te sprječavanje svih oblika nereda i nasilja vezanih uz sport, odnosno, navijati bez vrijeđanja, nasilja i uništavanja. Također je dijeljen i drugi promidžbeni materijali osiguran od nogometnog kluba Osijek.

U sklopu finala malonogometnog turnira Zajednica športskih udruga Grada Beli Manastir organizirala je sportsku svečanost i nagradila najuspješnije pojedince i športske kolektive Grada Belog Manastira.