Prilikom čišćenja kuće pronađen pištolj i 35 komada streljiva

foto: MB Press

Prilikom čišćenja kuće žena je pronašla pištolj i 35 komada streljiva, izvijestila je policija u subotu.

U Vardarcu 3. travnja 58-godišnjakinja je prilikom čišćenja kuće pronašla pištolj i 35 komada streljiva koji su policijski službenici na siguran način izuzeli te pohranili u službene prostorije, navodi policija.

Također, djelatnici građevinske tvrtke jučer su na poljskom putu, na području Đakova pronašli ručnu bombu koja potječe iz Drugog svjetskog rata, a koju su na siguran način uništili policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek.

Policija pdsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još traje.
 
Pozivaju se građani, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Iz policije mole da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja.
 
O namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji.

“Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.”, zaključuje se u priopćenju.