Pristigla ostala tri vatrogasna vozila u Baranju!

Nakon što smo u svibnju pisali o donaciji 7 vatrogasnih navalnih vozila iz Velike Britanije u Baranju, danas su predani ključevi još tri vozila. Jedno vozilo predano je još krajem prošle godine, što ukupno čini 11 novih vozila za vatrogasce u Baranji, ali i Osječko-baranjskoj županiji.

Vatrogasna zajednica ”Baranja” u suradnji s dva profesora Visokog učilišta za vatrogastvo u Velikoj Britaniji, Grant Smith i Kevin Ruane, osigurali su 11 novih vozila. Ovo je jedna od mnogih akcija koje provode Grant i Kevin, trude se pomoći svim potrebitim vatrogascima s nabavom vozila i ostale opreme. Riječ je o rabljenim vozilima čija je starost oko 10 godina, što je trenutno daleko iznad prosjeka dosadašnjih vozila baranjskih vatrogasaca.

Danas u Kneževe Vinograde pristigla su posljednja tri vozila od kojih jedno pripada DVD-u Beli Manastir, drugo JPVP Beli Manastir, a treće DVD-u Kešinci. Jedna od ključnih karika u realizaciji ove akcije je Renata Čete, tajnica Vatrogasne zajednice Baranje. ,,Velika je ovo radost za nas jer smo ovim činom opremili naše DVD-ove u Baranji i Slavoniji te podigli razinu operativnosti naših vatrogasaca. Naravno, ne stajemo ovdje, nakon male stanke krenuti ćemo dalje u pomaganju našim operativcima, vatrogascima da što više i što bolje budu opremljeni.” – komentirala je.

Od zapovjednika DVD-a Beli Manastir, Josipa Molnara, doznajemo kako su oni do sada imali dva navalna vozila koja su zbog svoje starosti u nemogućnosti kvalitetnog i brzog rješavanja intervencija. Naglašava kako ovo donirano navalno vozilo iz Velike Britanije znači punu za njihov rad i efikasnost jer DVD Beli Manastir u suradnji s DVD-om Branjin Vrh radi na području cijele općine Beli Manastir te kako vrlo često moraju pomagati JPVP Beli Manastir na većim i težim intervencijama.

Gradske vlasti, na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Robom, također su oduševljeni novim vozilima. ,,S ovom primopredajom dvaju navalnih vozila riješili smo jedan ogroman problem, imamo dosta dugo problem oko nabave takvih vozila obzirom da su iznimno skupa, a i naravno putem Ministarstava i gradskih proračuna nemoguće je financirati takve projekte. Hvala našim partnerima iz Velike Britanije na ovoj ogromnoj donaciji, s ovime ćemo riješiti jedan ogroman problem, a to su intervencije na većim požarima kojih je bilo i ove godine na području Baranje, a teško ih je kontrolirati bez adekvatne opreme.” – komentirao je.

Osim što su vozila donirana iz Velike Britanije, akciji se priključila i Osječko-baranjska županija financiranjem njihovog transporta, a na primopredaji vozila svoju zahvalu i oduševljenje iskazao je i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.