Prometna nesreća u Dardi: Sletio s ceste s 1,69 promila

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 11 prometnih nesreća, u 2 prometne nesreće jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede, a jedna osoba lake tjelesne ozljede, ostalih 9 prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka evidentirali smo 7 prometnih nesreća, u Belom Manastiru dvije prometne nesreće, a na području Donjeg Miholjca i Đakova po jedna prometnu nesreću.

Jučer, 10. prosinca, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentiran je jedan vozač osobnog automobila koji je upravljao pod utjecajem alkohola.

Vozač osobnog automobila, 27-godišnji hrvatski državljanin, zaustavljen je u 1 sat, u Belom Manastiru te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,10 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Jučer, u 9,30 sati, u Dardi, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 28-godišnji hrvatski državljanin je uslijed nepropisnog skretanja sletio s ceste. Alkotestiranjem mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,69 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.