Prometne nesreće u Vardarcu i Čemincu

foto: MB Press

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 139 prekršaja od kojih 30 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 31 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 5 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 upravljanja pod zabranom, 5 upravljanja neregistriranim vozilom, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu vozača i 64 ostala prekršaja.

Dana 09. prosinca 2022. godine u 19,15 sati u Vardarcu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a kod 52-godišnjaka iz Vardarca, koji je upravljao osobnim automobilom i uslijed nepropisnog skretanja sletio s kolnika, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,53 g/kg. Isti je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 
Dana 10. prosinca 2022. godine u 01,30 sati u Čemincu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a kod 29-godišnjaka iz Topolja, koji je upravljao osobnim automobilom i uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,35 g/kg. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 17.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.