Prometnu nesreću u Jagodnjaku izazvao traktorist bez vozačke s 1,90 promila

foto: MB Press

Jučer u 12,40 sati u Jagodnjaku u Ulici Borisa Kidrića ispred kbr. 31/a dogodila se prometna nesreća o kojoj smo izvještavali s mjesta nesreće.

48-godišnji hrvatski državljanin upravljao je traktorom belomanastirskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,90 g/kg i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta.

O detaljima prometne nesreće izvijestila je danas Policijska postaja Beli Manastir.

Nepropisno se kretao kolnikom, odnosno nije se držao sredine obilježene prometne trake, već je prešao na prometnu traku namijenjeno za kretanje vozila iz suprotnog smjera, a potom je s lijevim kotačima sišao na travnatu bankinu s južne strane kolnika i naglo skrenuo u desno u namjeri da se vrati na kolnik uslijed čega je s prednjim dijelom traktora udario u prednji desni bočni dio osobnog automobila belomanastirskih registarskih oznaka koji se kretao južnom prometnom trakom kolnika navedene ulice iz smjera zapada u smjeru istoka.

Od siline udara traktor se odbio unazad i sletio u odvodni kanal s južne strane kolnika gdje se zaustavio prednjim dijelom okrenut u smjeru sjevera, dok se osobni automobil belomanastirskih registarskih oznakom odbio u lijevo, te tom prilikom je u njegovu stražnju lijevu bočnu stranu svojom prednjom desnom bočnom stranom naletio osobni automobil osječkih registarskih oznaka, koji se do tada kretao sjevernom prometnom trakom iz smjera istoka u smjeru zapada.

Obzirom da su osobite okolnosti upućivale na to da će vozač traktora nastaviti s radnjom prekršaja, sukladno čl.137. Prekršajnog zakona, istom je određena mjera smještanja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva a u trajanju duljem od 12 sati.

Posljedica prometne nesreće je materijalna šteta, nije bilo ozlijeđenih osoba.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 41300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.