Prvi kupači na belomanastirskim bazenima još ovaj mjesec

Izvor: Projektgradnja plus d.o.o.

Nakon što su belomanastirski gradski bazeni zbog neodržavanja propali i zatvoreni 2016. godine, građani rashlađenje traže na drugim obližnjim kupalištima. Otkako su zatvoreni postavljaju se pitanja gradskim vlastima kada će se napraviti novi. Nakon potezanja priča i nekoliko javnih nabava u studenom 2019. godine započeti su radovi, koji se sada bliže kraju.

Rok za završetak radova je početak kolovoza, a potvrđeno je kako su i završili. Još je u tijeku uređenje okoliša i prostora za odmaranje. Već se tjednim špekulira hoće li se bazeni otvoriti ovoga ljeta ili će kupači morat čekati tek 2021. godinu. Gradonačelnik Tomislav Rob za HRT Radio Osijek rekao je kako će se bazeni otvoriti 14. ili 15. kolovoza, odnosno sredinom mjeseca te da bi trebali raditi dva do tri tjedna ovisi o vremenskim prilikama. Ova projekcija nije nemoguća obzirom da je tehnički pregled bio 4. kolovoza te su utvrđeni mali nedostatci koji se sada otklanjaju.

”Očekivano planirano otvorenje biti će 14. ili 15. kolovoza. Građani i svi naši posjetitelji vidjeti će za što smo se potruditi i u što smo uložili 16 milijuna kuna.” – rekao je Rob.

Objašnjava ovaj projekt kao krunu svoga mandata te kako su se tadašnji bazeni mogu urediti i popraviti, ali da zbog njihovog stanja i troškova popravaka ipak bolje isplati sagraditi potpuno nove kakvih nema u široj okolici. Projekt je financiran europskim novcem u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i EU fondova, što prvotno nije bio plan kada se još prije tri godine pročulo kako će se izraditi novi gradski bazeni. Rob naglašava kako smatra da je bilo bolje sačekati još jednu godinu za nove bazene nego zadužiti grad.

Podsjetimo kako će se ovaj kompleks sastojati od tri bazena, jednog dječjeg s igralom, poluolimpijskog plivaćeg bazena i bazena s atrakcijama. Ugostiteljski objekt za ovu kupališnu sezonu biti će doveden u funkciju, a u punom sjaju zaživjet će iduće godine, najavio je Rob.