Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

foto:Hamgar18

NOA će u Barceloni na Mobile World Congressu 2019 predstaviti još jedan pametni telefon iz Element F serije, NOA F10 Pro. Posebnosti tog uređaja su kamera kojom upravlja umjetna inteligencija, kapacitet baterije, brzo bežično punjenje i dizajn zaslona. Ono što će se sigurno svidjeti korisnicima je trostruka kamera na stražnjoj strani mobitela te prednja od čak 25 MP.

F10 Pro imat će trostruku stražnju kameru od 20+16+5 MP. Uređaj će imati i opciju „super night mode“ kojom će pomoću najjače kamere u uvjetima slabog osvjetljenja ili sumraka snimati vrhunske fotografije. Treća kamera od 5 MP sadrži dubinski senzor za efekt zamućenja na fotografijama.

Kamera obogaćena AI funkcionalnostima omogućuje nekoliko različitih načina snimanja, a pomoću oversampling tehnologije, F10 Pro će moći snimati fotografije do 96 MP. Prednja kamera od 25 MP smještena je na samom vrhu zaslona u takozvanom zubiću ili čime je postignut IPS zaslon koji prekriva gotovo cijeli prednji kraj uređaja, dijagonale 6.3 inča u FHD+ rezoluciji 2340 x 1080 piksela.

Za one kojima je trajanje baterije među najvažnijim stavkama na pametnom telefonu, F10 Pro dolazi s ugrađenom baterijom od 4.000 mAh te podržava brzo bežično punjenje. Za sigurnost se brine brz i precizan čitač otiska prstiju te Face ID odnosno funkcija prepoznavanja lica. Kvaliteti zvuka doprinosi DTS sound tehnologija. Uređaj će pokretati MediaTek Helio P60 procesor s 8 jezgri koje kucaju na 2,0 GHz, a imat će i 8 GB RAM memorije te 128 GB prostora za pohranu podataka koji će se moći proširiti s dodatnih 128 GB pomoću memorijske kartice.

Pametni telefon F10 Pro će biti dostupan u crnoj i plavoj “twilight” boji s cijenom od oko 299 eura. Službena prezentacija nove NOA F serije pametnih telefona održat će se u Barceloni na sajmu Mobile World Congress u utorak, 26. veljače.