Punkt za organizirano cijepljenje otvoren u Belom Manastiru

Danas je u gradovima s područja Osječko-baranjske županije počelo cijepljenje na organiziranim punktovima. Prošloga tjedna ovaj sistem cijepljenja počeo je na tri lokacije u Osijeku. Između ostalih, punkt je danas otvoreni i u Belom Manastiru, u prostorima Doma zdravlja.

Pacijenti koji su se svojim obiteljskim liječnicima iskazali interes za cijepljenje danas su naručeni i upućeni k punktu. Danas je ukupno na svim punktovima u županiji predviđeno cijepljenje prvom dozom 2.400 osoba. Koriste se cjepiva od sva tri trenutno dostupna proizvođača.

Beli Manastir je za današnje cijepljenje dobio 200 doza te je jednak broj pacijenata naručen. Svi pacijenti odmah su dobili termine i za drugu dozu. Beli Manastir danas je dobio sve doze od jednog proizvođača i to Pfizera. Ovaj model cijepljenja još uvijek se odnosi na drugu fazu koja obuhvaća osobe starije od 65 godina i kronične bolesnike.

Organizirano cijepljenje ovog tipa provest će se u subotu i nedjelju s jednakim brojem doza. Ovisno o dostupnoj količini nastavit će se i u idućim tjednima.

Povodom početka organiziranog cijepljenja u Đakovu je održana konferencija za novinare na kojoj su govorili ravnatelj Doma zdravlja Osječko-baranjske županije, Mato Lukić i ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ, dr.sc. Nataša Turić.

Ravnateljica Turić rekla je kako se uz cijepljenje na punktovima i dalje cijepi u ordinacijama obiteljske medicine te da je u ova tri dana organiziranog cijepljenja planirano cijepiti 7.200 osoba.

Prema najavama u idućem razdoblju očekuju se veće količine doza. Do danas je u županiju ukupno pristiglo oko 45 tisuća doza sva tri proizvođača.

Ravnatelj Lukić dodao je kako nitko da sada na organiziranom cijepljenju nije odbio biti cijepljen te da je do 12 sati svoju dozu primilo 867 osoba, što je više nego planirano, što dokazuje da cijepljenje ide brže.