Radnici Starca u borbi za povećanje plaća koje im garantira kolektivni ugovor

foto: MB PRESS

Djelatnici tvrtke Starco s proizvodnjom u Belom Manastiru posljednjih mjesec i pol dana u borbi su za povećanje plaća koje im garantira kolektivni ugovor kojemu se poslodavac protivi. Naime, kolektivni ugovor jamči djelatnicima povećanje plaće u iznosu od proglašenja inflacije za koju se previđa da će biti 10%.

Razgovarali smo s Dejanom Bašnecom, djelatnikom i glavnim sindikalnim povjerenikom za podružnice Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat.

,,Imali smo sedam sastanaka s poslodavcem, nismo postigli dogovor. Mi tražimo da se ispoštuje kolektivni ugovor koji nama garantira povećanje osnovice satnice u onom postotku koji Državni zavod za statistiku bude proglasio inflaciju početkom siječnja, a predviđa se oko 10%”, rekao je Dejan.

Prijašnjih godina nije bilo velikih inflacija pa nije bilo ni većeg povećanja satnice jer se poslodavac pozivao na taj članak kolektivnog ugovora koji određuje koliko i kada će rasti satnica. Sada kada se treba primijeniti dolazi do problema.

,,Prošle je godine poslodavac podigao plaću za 700 kuna na mjesečnoj razini kroz dva bonusa i topli obrok. Svaki bonus je 200 kuna i topli obrok 300 kuna. I dao je jednogodišnji regres u iznosu od 600 kuna”, objašnjava Dejan.

,,Ove godine pokušali poslodavcu predložiti, jer smo svjesni da će biti velika inflacija, da idemo u dio neoporezivih dodataka, a da ostatak isplati kroz osnovicu. To je njemu bilo neprihvatljivo te je došao sa svojim prijedlozima. Predložio je 250 kuna povećanje toplog obroka i 250 kuna bonus 3 (zeleni bonus). Proveli smo anketu među 110 radnika od 167 članova sindikata, svih 110 je odbilo prijedlog poslodavca”, dodaje.

Zadnji prijedlog poslodavca je povećanje osnovice od 5% u 2023. godini i 5% povećanje u 2024. godini bez obzira na određenje inflacije od strane Državnog zavoda za statistiku.  Taj prijedlog je otišao prema radnicima te će se do idućeg sastanaka vidjeti pristaje li se na isto.

Naočigled situacija je jasna, kolektivni ugovor je potpisan, povećanje plaća mora biti, međutim poslodavac govori kako su moguće opcije. Ako plaće budu išle gore 10%, mogući su otkazi, smanjenje proizvodnje i drugo. Iako je jasno kako posla ima jer se tvrtka stalno širi.

Dejan objašnjava da su djelatnici svjesni kako je povećanje plaća u iznosu 10% velik trošak za poslodavca, ali zbog poskupljenja života nije prihvatljivo ostati na istim plaćama.

Pravno gledano poslodavac nema izbora, kolektivni ugovor vrijedi dok se ne potpiše novi te ga moraju i djelatnici i poslodavac poštovati.

Povećanje plaće trebalo bi se odraziti na plaću za prvi mjesec 2023. godine.

Dejan objašnjava kako se povećanje očekuje za 2023. godinu dok su cijene otišle godine tijekom 2022. godine za koju ne traže ništa, a imaju pravo.

,,Samo tražimo da se ispoštuje kolektivni ugovor. Želimo sačuvati dostojanstvo radnika”, zaključuje Dejan.

Idući sastanak zakazan je za sredinu siječnja te će se vidjeti razvoj situacije.

Upit za komentar poslodavcu poslali smo prije 24 sata, ali odgovor nije došao.

Starco je tvrtka u grupaciji KENDA s 283 zaposlene osobe i godišnjom dobiti (nakon oporezivanja) od 2.523.000 kuna za 2021. godinu. Prema javnim podacima FINA-e prihod tvrtke za 2020. godinu je 110.754.000 kuna što je nakon oporezivanja 2.329.000 kuna, a za 2021. godinu prihod od 149.585.000 kuna što je dobit nakon od oporezivanja 2.523.000 kuna.