Rekorder dana: Vozio s 2.84 promila alkohola u krvi

Na području PU osječko – baranjske policijski službenici zaustavili su četiri vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Policijski službenici su zbog alkoholiziranosti u 17,00 sati u Semeljcima iz prometa isključili 53-godišnjeg vozača, hrvatskog državljanina kod kojeg su izmjerili rekordnu prisutnost alkohola u krvi toga dana od 2,84 grama po kilogramu.

U 23,15 sati u Našicama, policijski službenici zaustavili su 19-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Budimaca, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je unazad tri godine četiri puta pravomoćno presuđen za isti prekršaj te je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

U 23,20 sati u Belom Manastiru, policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 43-godišnjak hrvatski državljanin iz Belog Manastira, pod utjecajem alkohola. Vozaču je izmjerena koncentracija alkohola u krvi od 1,79 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.