Rezultati akcije pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

foto:MUP

Na području PU osječko – baranjske od 17. do 19. svibnja policijski službenici u prometu su zaustavili 21 vozača koji su upravljali vozilima uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi (od čega 16 vozača osobnih automobila, dva vozača teretnih automobila, dva vozača bicikla i jedan vozač mopeda).

U navedenom periodu, osim prekršaja upravljanja vozilima uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi vozača, evidentirali je još 225 prekršaja, od čega 117 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedan prekršaj upravljanja pod zabranom, jedno odbijanje ispitivanja prisutnosti na droge u organizmu, 6 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 68 ostali prekršaji.

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su 18. svibnja u 4,20 sati u Ulici kralja Petra Svačića u Osijeku, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 2,74 grama po kilogramu.

U petak, 17. svibnja u 1,01 sati policijski službenici zaustavili su u Čemincu osobni automobil kojim je upravljao 63-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,48 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Istoga dana u 9,35 sati policijski službenici zaustavili su u Vinkovačkoj cesti u Osijeku, osobni automobil kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin, koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Također 17. svibnja u 22,05 sati policijski su službenici u Belom Manastiru, zaustavili 58-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,97 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U subotu 18. svibnja u 4,20 sati na križanju Vukovarske ulice i Ulice kralja Petra Svačića u Osijeku policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin, koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Uhićen je, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Istoga dana u 16 sati policijski službenici zaustavili su u Ulici Antuna Kanižlića u Osijeku osobni automobil kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,88 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Također 18. svibnja u 22,10 sati u Našicama se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom, a kod jednog od sudionika, 58-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,37 grama po kilogramu.

U nedjelju, 19. svibnja, u 1,05 sati na državnoj cesti broj 212 (između Zmajevca i Batine), policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 25-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,9 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.