Rezultati akcije pojačanog nadzora u prometu

Na području PU osječko – baranjske policijski službenici su tijekom vikenda, od 14. do 16. lipnja, zaustavili 18 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (15 vozača osobnih automobila, dva vozača bicikla te jedan vozač traktora, a dva vozača osobnih automobila odbili su alkotestiranje). Od 18 prekršaja upravljanja vozilima uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi, 11 prekršaja evidentirano je u vremenu od 23 sata 15. lipnja do 6 sati 16. lipnja, kada su provedene pojačane mjere na alkohol.

U navedenom periodu, osim prekršaja upravljanja vozilima uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi, policijski službenici evidentirali su još 201 prekršaj, od čega 106 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 21 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 55 ostalih prekršaja.

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su 15. lipnja u 21,05 sati u Donjem Miholjcu, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 50-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 3,39 grama po kilogramu.