Rezultati pojačanih mjera u prometu tijekom vikenda

Dana 18. i 19. siječnja na području Policijske uprave osječko – baranjske provedene su pojačane mjere utvrđivanja prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.

Ukupno je utvrđeno 46 prekršaja; 30 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 2 prekršaja upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanje vozilima kojima je isteklo važenje prometne dozvole, 1 prekršaj upravljanje vozilom pod zabranom, 5 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa i 6 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola u krvi utvrđena je dana 19. siječnja, u 02,40 sati u Donjem Miholjcu kada je zaustavljen vozač osobnog automobila 21-godišnji hrvatski državljanin iz Donjeg Miholjca. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,78 grama po kilogramu.

Evidentirana su 3 vozačice osobnog automobila koje su imale nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, a najveća prisutnost je utvrđena 19. siječnja, u 00,35 sati u Donjem Miholjca kada je u prometu zaustavljena 21-godišnja hrvatska državljanka iz Donjeg Miholjca. Vozačici je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,99 grama po kilogramu.

Za vrijeme provođenja pojačanih mjera 2 osobe su uhićene i 1 osoba je smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za vrijeme provođenja pojačanih mjera evidentirana je jedna prometna nesreća sa materijalnom štetom, a kod mladog vozača utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 0,05 grama po kilogramu.

Tabelarni pregled podataka o dobi vozača koji su zatečeni u prekršajima upravljanja vozilom uz prisutnost alkohola u krvi :

dob vozačaalkohol
18-244
25-307
31-4011
41-502
preko 506
UKUPNO30