Sabor potvrdio! Bačić i Erlić novi ministri u Vladi

Hrvatski sabor potvrdio je Branka Bačića za novog ministra graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine te potpredsjednika Vlade, a Šime Erlić dobio je povjerenje da preuzme Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, nakon čega su novi ministri položili prisegu.

Hrvatski sabor potvrdio je Branka Bačića za novog ministra graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine te potpredsjednika Vlade nakon čega je položio prisegu.

Dobio je glasove 77 od ukupno 151 zastupnika, koliko ih ima Sabor. Protiv je glasovao 51 zastupnik, suzdržanih nije bilo.

Prije toga Bačić je jučer za svoj program dobio većinsku potporu na zajedničkoj sjednici Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo i Odbora za gospodarstvo.

Šime Erlić izabran za novog ministra regionalnog razvoja i fondova EU

Šime Erlić dobio je povjerenje Hrvatskog sabora da preuzme Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nakon čega je položio prisegu.

Dobio je glasove 77 od ukupno 151 zastupnika, koliko ih ima Sabor. Jedan zastupnik bio je suzdržan , a 51 je bio protiv.

Erlića je jučer za novog ministra regionalnoga razvoja i fondova EU podržao i saborski Odbor za regionalni razvoj i fondove EU sa sedam glasova za i jednim protiv, onim Sanje Radolović iz SDP-a.

Predstavljajući ga na nadležnom saborskom odboru premijer Andrej Plenković naglasio je kako je važno da se Hrvatska ravnomjerno regionalno razvija. Istaknuo je kako je cijela Erlićeva karijera bila vezana za politiku regionalnog razvoja i korištenje fondova EU.