Samsung najavio uređaj s prostorom za pohranu od čak 1TB

foto:pixabay

Samsung ne miruje ni u kojem pogledu kad se radi o svakom tehnološkom području u kojem “obitava”, ali posebno se to odnosi na pametne telefona s kojima želi zadržati primat u svijetu pa osmišljava razne novitete, kao uređaj s prostorom za pohranu od čak 1TB! Da, južnokorejski tehnološki gigant želi korisnicima ponuditi istinski PC na dlanu.

Već smo prošle godine vidjeli Galaxy Note 9 kapaciteta 512GB i nije čudo što bi u ovoj godini to moglo biti udvostručeno. Prostor za takav tehnološki skok nedvojbeno postoji, a postoji i potreba korisnika. Pa zašto im ne dati tako nešto? Upravo to se pitaju u Samsungu te automatski nude odgovor proizvodnjom proširenog Universal Flash Storagea (eUFS).

Kompanija je prva ponudila prostor za pohranu od 512GB, odnosno, tako tvrdi. I prva bi trebala ponuditi 1TB, kad se radi o pametnim telefonima. Možda se prosječnom korisniku tako nešti čini nepotrebno i neshvatljivo, ali postoje oni korisnici koji barataju enormnom količinom informacija i konstantno izvlače maksimum od modernog doba.

“Uz 1TB korisnici imaju mogućnost pohraniti do 260 desetominutnih videa u 4K rezoluciji. Na uređajima s mogućnosti pohrane od 64GB može se pohraniti samo 13 takvih videa. A znamo da je danas 64GB standard na većini osnovnih flagship modela pametnih telefona”, tvrde u Samsungu i nisu daleko od istine, iako se čini da je prelazak na 1TB ipak ponešto ispred svog vremena.

Ali, entuzijasti će doći na svoje, posebno jer Samsung obećava i brži prijenos podataka, čak za do deset puta no što se trenutno obavlja na microSD karticama. Možda baš to sve bude ta prevaga koju južnokorejska kompanija konstantno traži na poprilično zagušenom tržištu, kojim vladaju jeftiniji, ali ništa manje moćni kineski proizvođači. Ponuditi nešto za što se isplati potrošiti novac, a da baš ima nešto konkretno osim pukog luksuza, moglo bi se pokazati dobitnom formulom…