Samsung osvojio 50 priznanja na prestižnom dizajnerskom eventu

foto: Pixabay/Ilustracija

Samsung se pohvalio da je dobitnik priznanja za izvrsnost u dizajnu od strane International Design Excellence Awards (IDEA) 2023., uključujući jednu srebrnu i tri brončane medalje, kao i 46 istaknutih finalista, piše ICT Business.

Naime, IDEA je jedan od najprestižnijih svjetskih programa dodjele nagrada za dizajn, a organizira ga Društvo industrijskih dizajnera Amerike (IDSA). Osnovana 1980., IDEA nagrađuje dostignuća u industrijskom dizajnu. Ove godine je odabrala pobjednike u 20 kategorija, uključujući “Kućanstvo”, “Potrošačku tehnologiju” i “Digitalnu interakciju”.

Ključni kriteriji za ocjenu uključivali su inovacije u dizajnu, prednosti za korisnike, korist za društvo i više.

Kao što je upućenima poznato, Samsung kroz dizajn odražava promjenjive vrijednosti i inovativnu tehnologiju kompanije, usmjerenom na životni stil i iskustva korisnika. 

Naglašavajući važnost “filozofije dizajna usmjerene na čovjeka”, TM Roh, predsjednik i voditelj Centra za korporativni dizajn kompanije ostaje usredotočen na ciljeve.

“Nastavit ćemo ulagati velike napore kako bismo obogatili živote naših korisnika dizajnom koji je usklađen s njihovim okruženjem, kao i osnovnim dizajnom koji prioritetno naglašava svrhu samog proizvoda”, izjavio je Roh.

Što se srebrne medalje tiče, Samsung ju je osvojio Bespoke AirDresser, uređaj za čišćenje odjeće koji udovoljava potrebama korisnika i koristi AI za pružanje praktičnog, higijenskog iskustva upravljanja odjećom.

Južnokorejski gigant je osvojio i tri brončane medalje za Bespoke Water Purifier za pročišćavanje vode ispod sudopera i omogućuje korisniku odabir boje slavine prema vlastitim željama i ukusu; Bespoke AI Laundry integriranu perilicu i sušilicu; Bespoke Jet Bot AI+ za poboljšavanje autonomne funkcije vožnje putem pametne AI kontrole te prepoznavanje i razlikovanje prepreka pomoću 3D senzora.

Od proizvoda do UX dizajna, ukupno 50 priznanja za televizore, kućanske uređaje i pametne telefone pripalo je Samsungu, a u drugim kategorijama, Samsung dizajni koji uzimaju u obzir pristupačnost i okruženje proglašeni su istaknutim finalistima, što uključuje Gesture UX i Samsung Space Tycoon, zaključuje ICT Business.