Samsung predstavio novi Galaxy Tab S5e

Tvrtka Samsung predstavila je najnoviji Galaxy Tab S5e. Novi je tablet tanji, lakši i dizajniran s pametnim značajkama. Uređaj dolazi s 10,5-inčnim zaslonom i velikim kapacitetom baterije.

„Galaxy Tab S5e vrhunski je tablet s elegantnim dizajnom i moćnim značajkama. Korisnike koji žele biti povezani cijelo vrijeme te imati očaravajući zaslon za vrhunsko iskustvo zabave sigurno će oduševiti novi Tab S5e.“, rekao je predsjednik i direktor IT & Mobile Communications Samsungove divizije DJ Koh.

Novost u dizajnu uređaja je vrlo tanko kućište od samo 5,5 milimetara i masa od samo 400 grama. S5e bit će dostupan svježim i modernim bojama, uključujući srebrnu, crnu i zlatnu. Uz produženo trajanje baterije do 14,5 sati, S5e je optimiziran za dugotrajno korištenje.

Kao prvi Samsungov tablet koji ima novi Bixby 2.0, S5e nudi praktičniji način za interakciju s uređajem koji služi kao hub za kontrolu povezanih kućnih uređaja. Korisnici mogu uključiti TV ili upaliti svjetla u isto vrijeme pomoću značajke Quick Command, koja im omogućuje da prilagode nekoliko radnji pod jednom naredbom.

Uz pomoć tipkovnice, koja se prodaje zasebno, i Samsung DeX-a, Tab S5e korisnicima daje okruženje slično osobnom računalu. Pomoću tog uređaja mogu i odgovoriti na poziv ili poruku izravno s tableta, čak i kada je njihov pametni uređaj izvan dosega ili na nekoj drugoj Wi-Fi mreži.

Super AMOLED zaslon, omjera stranica 16:10, dijagonale je 10,5-inča te gotovo da nema rubova. Uz Tab S5e korisnici mogu koristiti uslugu YouTube Premium besplatno do 4 mjeseca, a predinstalirani Spotify dolazi s tri mjeseca besplatne pretplate. Tab S5e će biti dostupan na odabranim tržištima u drugoj polovini ove godine.