Sanja Horvat: Novo lice Gradskog kazališta Beli Manastir

Sanja Horvat (31) novo je lice u glumačkom ansamblu Gradskog kazališta Beli Manastir od ove kazališne sezone. Sanja je po zanimanju ekonomist, živi u Duboševici, a od djetinjstva je maštala o glumi i plesu.

-Kao dijete sam glumila u predstavama, ali je na kraju ostalo sve samo na tome. Zadnjih godina razmišljala sam da bi se voljela priključiti kazalištu u Belom Manastiru ukoliko imaju potrebe za novim članovima, jer uvijek je u meni postojala želja da glumim. Nedavno sam prilikom jednog privatnog druženja s Danielom, odlučila da definitvno želim, a ona mi dala vjetar u leđa, kaže Sanja, koja će svoju prvu ulogu u kazalištu tek ostvariti 16. studenog premijerom komedije „Sljedeći“.

Predstava će tako premijerno biti izvedena povodom programa proslave Dana Grada i Europske Noći kazališta, a uz simpatičnu Sanju, u čak dvije uloge je i Nebojša Šimić (30), dobro poznato lice ovog kazališta. Tekst je napisao američki dramski pisac Terrance McNelly, čiju je adaptaciju i dopunu teksta napravio Nebojša Šimić, a režiju i dramatizaciju potpisuje Daniela Taslidžić Herman, čelna osoba ovog kazališta.

-Moj lik u predstavi je liječnica koja je ljuta na cijeli svijet, bezobrazna je, oštra i nema baš puno strpljenja. Želi obaviti svoj posao što prije i maknuti se od pacijenata koji je zamaraju, kaže Sanja koja sebe  vidi u kazalištu i u budućnosti smatrajući da je ova premijera tek njezin početak na daskama koje život znače.

O tome  koliko su probe bile zahtjevne, Sanja kaže kako su zapravo bile jako zabavne, a riječ zahtjevno ona bi izostavila!

-Naravno da je potrebno puno raditi i vježbati. Kako je riječ o komediji, a takva je i uloga moga kolege, koji ju toliko fantastično glumi, ja se još uvijek na probama učim kontrolirati kako ostati ozbiljna kraj njega, priznaje nam i kaže da je sretna i uzbuđena zbog nadolazeće premijere odnosno i činjenice da je riječ o urnebesnoj komediji ali i nezinoj velikoj prilici.

-Tremu za sada nemam, uživam dolaziti na probe i nadam se da i za premijeru neće biti velike treme, završava Sanja.

Gradsko kazalište Beli Manastir tek je ušlo u novu sezonu, a na vidiku nas očekuju dvije premijere u studenom: komedija „Sljedeći“ i tinejdžerska drama „Pruži mi ruke“. Do kraja godine predstavit će se još i s novim naslovom za božićne blagdane. Zahvaljuju se Ministarstvu kulture RH, Gradu Belom Manastiru, Privrednoj banci Zagreb i Osječko – baranjskoj županiji na podršci.