Šest pijanih vozača, Baranjci rekorderi s preko 2 promila

U periodu od 5. do 6. siječnja na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirali smo 6 vozača (5 vozača osobnih automobila i 1 vozač bicikla) koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je 6. siječnja, u 20,40 sati, u Donjem Miholjcu, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,23 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Dana 5. siječnja, u 12,45 sati, u Suzi, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 63-godišnji hrvatski državljanin iz Suze. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,71 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.