Šest WineOS ponudit će brojne novosti i zanimljivosti

Šesto izdanje festivala vina, delicija i ugodnog življenja WineOs održat će se 10. i 11. siječnja 2020. godine u dvorani Gradski vrt, najavljeno je na konferenciji za novinare organizatora ovog festivala, Udruge Dekanter.

– WineOS će donijeti više kontakata proizvođača i distributera od svih dosadašnjih, ponudit će brojne novosti i zanimljivosti za sve posjetitelje, a najznačajnija novost je novi, značajno veći izložbeni prostor. Nećemo kopirati druge, želimo ponuditi nešto novo našim izlagačima i publici. Upravo zato smo se potrudili WineOS učiniti B2B manifestacijom, odnosno u značajno većoj mjeri spojiti proizvođače i distributere. Dakako, nismo zaboravili niti na publiku koju očekuju dva iznimno zanimljiva i sadržajna dana u Gradskom vrtu – rekao je idejni začetnik festivala Vinko Ručević.

– Događaj koji neprestano raste i odvija se u doba godine koje je, u turističkom smislu, neiskorišteno, svakako zaslužuje pažnju i potporu lokalnih vlasti. Zbog toga se i Osječko-baranjska županija odlučila ponovno uključiti u organizaciju ovog festivala. Dobre ideje uvijek ćemo podržati na adekvatan način – istaknuo je zamjenik župana Goran Ivanović.

Zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš pohvalila je odabir termina i nezaustavljivi rast WineOS-a. – Grad Osijek živi i treba živjeti 365 dana u godini. Turizam je grana koja raste, ali još uvijek nije dovoljno iskorištena. Upravo ovakvi događaji podižu turističku ponudu na višu razinu, a u Hrvatsku i regiju šalju prekrasnu sliku našega grada – rekla je.

Šesti WineOS zauzet će 1.900 četvornih metara dvorane Gradski vrt samo u izlagačkom dijelu. Značajno povećanje prostora donosi i puno bogatiji program oba dana festivala te značajno veći broj izlagačkih mjesta. Posjetitelje će dočekati 90-ak izlagačkih mjesta koja će i vinarima te ostalim izlagačima ponuditi značajno veći komfor nego do sada.

Nezaobilazan dio festivala su i edukativne radionice koje organizira i vodi poznati vinski pisac i bloger Željko Garmaz. Premda to nije nimalo lako, on svake godine uspijeva ponuditi još bolje i zanimljivije priče, a isto nas očekuje i u 2020. – Vinarstvo nudi pregršt divnih priča koje redovito prenosim čitateljima. WineOS je najbolji poligon da dio tih sjajnih priča uživo dočaramo publici koja pokazuje velik interes. Tako će sudionici i na šestom izdanju WineOS-a imati prigodu doživjeti jedinstvene vinare i probati vina s kojima se gotovo nigdje ne mogu susresti – ističe Garmaz.

Jedan od značajnih noviteta je velika pozornica na kojoj će se tijekom oba festivalska dana održavati prezentacije i promocije. Show cooking program će zasigurno zainteresirati brojne posjetitelje koji će na spomenutoj pozornici imati prigodu uživo gledati kako hranu priprema kuhar s Michelinovom zvjezdicom. Taj dio programa bit će detaljnije otkriven uoči početka festivala. Dodajmo kako će se na WineOS-u, osim vinara, predstaviti i proizvođači delicija, rakija i craft piva.

Glavni organizator manifestacije ponovno je udruga Dekanter uz pomoć vinoteke Vinite, Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka te turističkih zajednica Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.