Sindikat se izborio za povišice u kompanijama Fortanova grupe

foto: MB Press

Potpisani su dodaci kolektivnih ugovora za poljoprivredne kompanije Fortenova grupe: Belje, PIK Vinkovce i Eko Biograd.

Sindikat PPDIV je predao inicijativu za izmjene kolektivnih ugovora u poljoprivrednik tvrtkama početkom prošlog mjeseca, a ubrzo su uslijedili pregovori i konačan dogovor oko novih dodataka kolektivnom ugovoru.

Naime, iz Fortenove su pozitivno reagirali na zahtjev PPDIV-a te su uslijedili pregovori i konačan dogovor oko novih dodataka kolektivnom ugovoru.

Ugovor je potpisan, 7. svibnja u Zagrebu a dogovoreno je da će radnici sve tri tvrtke od svibnja dobivati najviši neoporezivi iznos od 100 eura za topli obrok (dosad su imali 60 eura). Dogovoreno je i povećanje osnovnih plaća linearno za 100 eura za radnike Belja i PIK-a Vinkovci.

“Ovim novim dodacima smo propisali nove više iznose osnovnih plaća kao i neoporezive naknade za topli obrok. Tako će radnici svih triju kompanija od svibnja imati maksimalni iznos od 100,00 eura za topli obrok (dosad je bio 60,00 eura) te je dogovoreno i povećanje osnovnih plaća linearno za 100,00 eura za radnike Belja plus kao i PIK-a Vinkovci dok je za Eko Biograd dogovoreno povećanje stalnog dodatka za 100,00 eura“, izvijestili su u ponedjeljak iz PPDIV-a.

foto: Sindikat PPDIV