Siniša Jurić osvojio prvo mjesto na Kulinijadi

Tradicionalna Kulinijada i ove je godine održana u Jagodnjaku u sklopu Dana općine, a najbolji kulen napravio je Siniša Jurić iz Našica. Nagradu je preuzeo Igor Petersdorfer koji je izjavio da su glavni sastojci dobrog kulena paprika i sol, dok su ostali sastojci tajna. Također je istaknuo kako je sve teže doći do kvalitetne sirovine.

Drugo mjesto osvojio je Uroš Tovljanin, dok je treće mjesto pripalo OPG-u Kolarević.

Stručni žiri ocijenio je sve kuline u rasponu od 60 do 92 boda.

Dvadeset treća Kulinijada u Jagodnjaku je tradicionalni događaj koji okuplja velik broj proizvođača kulena, a ove godine prijavljeno je čak 87 uzoraka. Manifestacija je još jednom dokazala svoju važnost u očuvanju i promociji slavonske kulinarske tradicije, a sudionici su pokazali visok stupanj kvalitete i vještine u izradi ovog prepoznatljivog specijaliteta.

Posjetitelji su imali priliku uživati u raznovrsnim okusima kulena, a manifestacija je dodatno obogaćena kulturnim i zabavnim programom. Organizatori su istaknuli zadovoljstvo velikim odazivom i visokim standardima koje su natjecatelji postavili.

Kulinijada u Jagodnjaku, kao jedan od najznačajnijih događaja u regiji, nastavlja privlačiti pažnju ljubitelja kulena i gurmana iz cijele zemlje. Unatoč izazovima s nabavkom kvalitetne sirovine zbog svinjske kuge, proizvođači su i ove godine dokazali da tradicija i strast prema kulenarstvu mogu prevladati sve prepreke.