Sinoć je održana 14. Europska Noć kazališta u Belom Manastiru

Sinoć je u Belom Manastiru održana 14. Europska Noć kazališta. Noć kazališta je manifestacija koja prikazuje snagu i moć izvedbenih umjetnosti i bogatstvo kazališne djelatnosti Hrvatske i svih zemalja Europe i održava se svake godine, treću subotu u mjesecu studenom. Beli Manastir u Noć kazališta sudjeluje 12 godina. U popratnom programu održane su dvoje kazališne radionice koje je vodila doktorandica Daniela Herman s učenicima produženog boravka (16. studeni) i s učenicima 3. razreda PŠ Branjin Vrh (17. studenog).

U glavnom programu održane su dvoje kazališne predstave. U 19.30 sati izvedena je premijerna predstava Dramskog studija za mlade Gradskog kazališta Beli Manastir, drama „Pruži mi ruku“ u suradnji s Odjelom prevencije Policijske uprave osječko – baranjske iz programa „Stop govoru mržnje“. Uloge su ponijeli Nela Vargek, Lana Herman, Marta Stipanić i Luka Rončević prema tekstu i režiji Daniele Herman. Plesne koreografije potpisuje Dunja Vlahek, a glazbu i svjetlo Zoran Herman.

U 20.30 sati zaigrala je gostujuća predstava, komedija „Rodoljupci“, Draft teatra Tuzla iz Bosne i Hercegovine. Uloge su ponijeli Dragan Tešić, Enver Hasić i Jasmin Salkić. Inače, kazališta iz Belog Manastira i Tuzle su prije točno 10 godina potpisala povelju o međunarodnoj suradnji povodom Europske Noći kazališta 2012. godine. Europsku Noć kazališta organizirali su Gradsko kazalište Beli Manastir i Centar za kulturu Grada Belog Manastira.