Sjednica Gradskog vijeća, najistaknutija tema stambeno zbrinjavanje mladih

Održana je 16. Sjednica Gradskog vijeća Grada Belog Manastira na kojoj se raspravljalo o brojnim točkama. Prihvaćena su brojna izviješća kao i godišnji izvještaj o izvršenju proračuna.

Gradonačelnik Tomislav Rob je istaknuo kako je proračun ostvaren 80% što je dobro u odnosu na protekle godine te da je sve u okvirima zacrtanog što će rezultirati s financijskom stabilnosti.

Ono važno za mlade je stambeno zbrinjavanje. Gradsko vijeće je izglasalo izmjenu pravilnika kojim će konkurencija biti ravnopravnija. ,,Primijetili smo da kod prijave osoba prioritet su imale policija, vojska i vatrogasci sada uvodimo nove kategorije jer smo vidjeli da sve kategorije trebaju biti podjednake te smo uveli sva zanimanja koja nas zanimaju na području Grada te ih stavili u četiri kategorije te će sve kategorije imati jednak broj jedinica. Vrlo brzo će biti na raspolaganju novih stambenih jedinica”, rekao je gradonačelnik Rob.

Dodao je kako se očekuje nastavak izgradnje autoceste prema Budimpešti. Vijeće je donijelo odluku kojom se Hrvatskim autocestama osigurava građevinska dozvola. ,,U tijeku je odabir izvođača. Premijer je istaknuo završetak krajem 2024. godine jer je dioica dosta zahtjevna”, rekao je Rob.

Jedna od zanimljivih točaka je i gradsko odlagalište otpada koje prema propisima dolazim svom maksimumu količine zbog čega će se zatvoriti: ,,Rok je produljen zbog nedostatka regionalnog mjesta za odlaganje a sada je u tijeku papirologija oko pretovarne stanice koja će biti pored sadašnjeg odlagališta i nakon toga će se odlagalište zatvoriti. Ovaj novac je garancija Grada da će se to i učiniti”, rekao je Rob.