Sony dosad prodao 4,2 milijuna PlayStation VR

Sony se pohvalio odličnim brojkama svojih VR uređaja za PlayStation 4 jer prodano ih je do 3. ožujka ove godine ukupno 4,2 milijuna diljem svijeta. Uz napomenu da nije riječ o isporukama već broju prodanih PlayStation VR uređaja u cijelom svijetu, što daje dodatnu dimenziju dijelu poslovanja koje je Sony započeo 2016. isključivo za PlayStation 4 konzolu.

Konkretnije, PlayStation VR dostupan je na tržištu od listopada 2016. godine gdje je dočekan s mnogim pozitivnim recenzijama, najviše zbog toga što ne zahtijeva snažno računalo kao drugi VR uređaji, već samo PlayStation 4 konzolu. Do kolovoza 2018. godine prodano je više od 21,9 milijuna digitalnih i fizičkih izdanja igara za taj uređaj. Sve u svemu, Sony ima razloga za zadovoljstvo.

Također, japanska kompanija najavila je niz novih igara koje će doći na PlayStation VR, a među njima se nalaze Five Nights At Freddy’s VR: Help Wanted, No Man’s Sky Beyond, Marvel’s Iron Man VR, Skyworld i Everybody’s Golf VR.

Samo, čini se da će ipak ono pravo stići s PlayStation 5 jer PlayStation VR još uvijek nije potpuno funkcionalan. Odnosno, nije onakav kakav bi trebao biti da pokrene mase. Igre su nedorađene i nema ih mnogo da odskaču kvalitetom, sami uređaj je nezgrapan, težak i zahtijeva previše kablova da bi uopće imao svrhu te je skup. Cijena se drži na oko 2500 kuna u Hrvatskoj i baš zato prodaja ne ide kako bi mogla da cifra bude nešto realnija.

Također, treba paziti na mnogo toga jer da bi PlayStation VR radio, potrebno je spojiti PlayStation Camera na PS4, dodatni HDMI kabel samo za PSVR, USB kabel za spajanje posebnog PSVR procesnog okvira na PS4, AC adapter za povezivanje PSVR procesnog okvira za zidnu utičnicu, što znači da sada dvije utičnice za PSVR i kabel koji povezuje same slušalice na procesor kutiji. Previše, najblaže rečeno. No, tako je Sony imao i sjajnu ideju s PlayStation TV, koja nije zaživjela zbog nefunkcionalnosti i izostanka podrške, ali će s PlayStation 5 sve te ideje biti adekvatno pretočene u stvarnost.