Sportaši dobili nova vozila!

Danas u Belom Manastiru dodijeljena su tri kombi vozila sportašima s područja Belog Manastira, Donjeg Miholjca i Belišća. Ovaj projekt je financiran od strane Športske zajednice Osječko-baranjske županije, same Županije i Hrvatskog olimpijskog odbora. Projekt je vrijedan 585 000kn, čije je većinski investitor Županija.

U Belom Manastiru vozila će biti na raspolaganju Zajednici športskih udruga za prijevoz sportaša, što je do sada nedostajalo svim klubovima na području grada. ”Prepoznali smo problem sporta u gradu te smo u prvoj godini mandata povećali proračuna Zajednici športskih udruga za 30%, povisit ćemo ga još. Osim toga investirali smo u novu rasvijetu te se bavimo problemom mladih sportaša.” – komentirao je gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob te najavio kako bi iduće godine belomanastirski sportaši mogli dobiti još jedno vozilo.

”Hrvatska ima odlične sportaše, a ti sportaši moraju imati određenu potporu u početnom stadiju njihovih karijera. Sportašima je potrebno pružanje infrastrukture kako bi bili vrhunski. Ovo vozilo je pomoć najmlađim sportašima kako bi imali više prilika za razvoj karijere.” – komentirao je župan Ivan Anušić.

”Razvoj sporta, djece i mladeži je prioritet u gradovima i županijama i na ovaj način u svojim programima nastojimo pomoći i Županiji i Gradovima, da što više olakšamo upravo ovakve aktivnosti kao što je kupnja kombija, rekvizita i slično, sve što bi pomoglo u daljnjem radu.” – rekao je pomoćnim glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Šiniša Krajač.