Stižu noviteti u WhatsApp web

fotopixabay

WhatsApp je bez sumnje jedna od najpopularnijih platformi za komunikaciju, a iz dana u dan postaje sve bolja i bolja. Potvrđuje to i novitet koji su iz te kompanije predstavili korisnicima, a tiče se web dijela.

Jer, kao što je poznato, uz aplikaciju na pametnim telefonima i tabletima, neovisno radi li se o iOS ili Android operativnim sustavima, postoji i WhatsApp Web. On “preslikava” aplikaciju na stolna i prijenosna računala te uklanja potrebu posezati za mobilnim uređajem. To je posebno korisno u poslovnom okruženju, ali i u raznim situacijama pri individualnom korištenju.

Upravo zato je najava podrške za audio i videopozive u WhatsApp Web okruženju odlična stvar. Iako još uvijek nije službeno objavljena, u javnosti se pojavila provjerena informacija vezana uz testnu fazu ove mogućnosti. Još uvijek nije poznato kad će ona biti dostupna korisnicima, ali dobro je znati da ćemo uskoro pozive moći obavljati preko web, odnosno, desktop klijenta.

Na taj će način WhatsApp postati konkurencija za Zoom, Teams, Meet, Skype… i da mu se olakša bitka s tako jakim “igračima”, dobiva podršku za Linked Devices (hrv. povezani uređaji). Time će se WhatsApp korisnicima omogućiti slanje i primanje poruka s računala, Facebook Portala ili web browsera. Time će se pozicija WhatsAppa itekako ojačati.

Trenutno, ta platforma broji više od dvije milijarde aktivnih korisnika mjesečno i tijekom pandemije koronavirusa se njihova aktivnost samo pojačala pa su bile potrebne neke nove mogućnosti kako bi zadovoljile zahtjevnije potrebe tržišta. WhatsApp nije kaskao po tom pitanju, razvijao se i sad popularnost koju ima potpuno okreće prema web okruženju.

Nekako se činilo da je baš to taj detalj koji nedostaje da bi platforma bila uistinu glavno mjesto kojem će se korisnici okrenuti ukoliko imaju potrebu za komunikacijom. Bilo koje vrste.