Stjepan Sučić podnio ostavku, Upravno vijeće uskoro odlučuje o sudbini Krunoslava Šeremeta

foto: screenshot

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Stjepan Sučić, koji je i čelnik Uprave za zatočene i nestale, podnio je neopozivu ostavku zbog “neprimjerenog ponašanja u Vukovaru”.

“Zbog svog neprimjerenog ponašanja u Vukovaru, ispričavam se hrvatskoj javnosti i svima koje sam svojom gestom ili izjavom povrijedio. Svjestan odgovorne dužnosti koju obnašam i ne želeći biti opterećenje Vladi Republike Hrvatske, niti Ministarstvu hrvatskih branitelja koji su mi ukazali povjerenje, podnosim neopozivu ostavku na dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja”, riječi su Sučića koje stoje u priopćenju Ministarstva branitelja.

Podsjeća i kako je vodio proces traženja osoba nestalih u Domovinskom ratu te žrtava II. svjetskog rata i poraća te da stoga „sve svoje stručno i profesionalno znanje i iskustvo stavljam na raspolaganje Ministarstvu hrvatskih branitelja u slučaju potrebe”.

„Vjerujem kako smo u proteklom razdoblju napravili značajne iskorake i uspostavili sustavan pristup koji ne ovisi o pojedincu, čime se obiteljima koje još uvijek traže svoje najmilije osigurava povjerenje da će Ministarstvo hrvatskih branitelja nastaviti sustavno i predano raditi u procesu rješavanja sudbina njihovih nestalih članova“, poručio je Sučić.

Podsjećamo kako je policija Sučića u subotu, nešto poslije ponoći, zatekla u jednom kafiću u središtu Vukovara u konzumiranju pića. Uz njega je bio i ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Krunoslav Šeremet. Pri dolasku policije njih dvojicu odbili su dati svoje osobne iskaznice na uvid pri čemu je došlo do narušavanja javnog reda i mira. U incidentu je morala reagirati i Interventna policija što puno govori o samome incidentu. Poslije Sučićeve ostavke ostaje da se vidi i kakva je sudbina Krunoslava Šeremeta o čemu će odluku donijeti Upravno vijeće Memorijalnog centra.