Stopala spremna za ljeto: Napravi pedikuru kod kuće

foto: Pixabay

Nemaš ni volje i vremena za posjet salonima, no to ne znači da ne želiš lijepa i njegovana stopala? Donosimo trikove za jednostavnu kućnu pedikuru koja je ti osigurati divna i meka stopala!

Ljeto je godišnje doba kada su naša stopala izložena i još više želimo da budu njegovana. Često za to nije potrebno puno vremena i novca, već je dovoljno nekoliko proizvoda koje sigurno imaš u svojoj kupaonici i jedan lavor! Naravno, ako imate ozbiljne probleme sa zadebljalom kožom na petama koja puca svakako savjetujemo da vaša stopala prepustite stručnim rukama, piše Mamin kutak.

Za sve ostale donosimo tajnu lijepih stopala!

  • Za početak temeljito uklonite lak s noktiju, po mogućnosti koristite odstranjivače laka bez acetona koji jako oštećuju i nokat i kožu oko noktiju.
  • Glavna tajna kućne pedikure krije se u namakanju stopala. U lavor dodajte toplu vodu, sol za kupanje i po želji koju kapljicu eteričnog ulja. Ovo je najbolje raditi kada navečer sjednete pred tv ili odlučite na terasi uživati uz čašu vina. Nakon desetak minuta namakanja ako je potrebno nježno izbrusite grubu kožu. Ovaj postupak ne smije biti bolan i dovesti do krvarenja.
  • Kada je namakanje gotovo noge osušite i nježno izmasirajte.
  • Sada je idealno vrijeme za skraćivanje noktiju i uređivanje kožice oko noktiju. Kako je koža omekšala za ovo vam vjerojatno neće biti potrebna dodatna ulja.
  • Potom na stopala bogato nanesite neku masku za stopala ili masniju kremu za stopala. Još malo masaže neće škoditi, zar ne? Kućna pedikura se savjetuje raditi u večernjim satima baš zbog toga kako biste nakon ovog koraka mogli obući pamučne čarapice i leći spavati.
  • Ako za to imate vremena idealno bi bilo nokte nalakirati sljedeći dan, ako to ipak želite istu večer učinite to prije nanošenja kreme jer zamašćena nokatna ploča će dovesti do bržeg skidanja laka. Uvijek se preporučuje nanositi bazu za lak za nokte kako bi se nokat zaštitio i istovremeno spriječilo da nokat požuti, osobito nakon korištenja lakova žarkih boja.