Stožer: Devet novozaraženih koronavirusom, ukupno 315

) – U odnosu na 52 ujutro potvrđene zaraze koronavirusom u ponedjeljak popodne potvrđeno je devet novih zaraženih osoba, pa je u Hrvatskoj dosad utvrđeno ukupno 315 slučajeva, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

 “Prema najnovijim podatcima imamo devet potvrđenih bolesnika u Hrvatskoj, ukupan broj je 315. Učinjeno je 2757 testiranja od kojih su 33 u tijeku”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

 Dodao je kako nema pogoršanja kliničke slike hospitaliziranih bolesnika, pa je u ovom trenutku pet oboljelih osoba na mehaničkoj ventilaciji.

 U zdravstvenom sustavu potvrđeno je 15 specijalista koji rade u bolničkom sustavu, a pozitivni su na koronavirus. “Jedan liječnik obiteljske medicine, četiri specijalizanta i tri medicinske sestre”, istaknuo je Beroš.

 Kazao je kako su provjerili situaciju koja se dogodila u Daruvarskim toplicama, gdje su mediji prenijeli da se tamo okupilo mnogo osoba, pa i starijih.

 “U Daruvarskim toplicama na sreću nema oboljelih, nema pozitivnih, a tamo je župan Damir Bajs potpuno opravdano smijenio ravnateljicu zbog rada ugostiteljskog objekta u okviru toplica, što je suprotno mjerama i preporukama Civilnog stožera. Stoga smatramo taj korak potpuno opravdanim”, zaključio je Beroš.