Strabag ulazi u posao izgradnje stadiona na Pampasu

foto:NK Osijek

Tvrtka Strabag potpisala je ugovor prema kojem se uključuje u drugu fazu izgradnje novog stadiona NK Osijek na Pampasu. Dosadašnji glavni izvođač tvrtka Eurokamen će također nastaviti biti uključena u proces izgradnje stadiona i trening kampa, izvijestili su Bijelo-plavi.

U proteklom periodu zbog povećanja cijena građevinskog materijala dinamika izgradnje stadiona nije išla planiranim tijekom, a kao novi rok preseljenja NK Osijeka s Gradskog vrta na Pampas spominje se prvi dio sezone 2022./23.

Tijekom studenog se o izgradnji stadiona putem službene stranice kluba oglasio i predsjednik Ferenc Sakalj koji je poručio: “Zadovoljan sam trenutnom dinamikom, pomoćni tereni su spremni za postavljanje završnih slojeva i u to će se ići na proljeće, spojena je konstrukcija krova istočne, sjeverne i južne tribine, a trenutno se radi na zadnjoj etaži zapada gdje će se također uskoro početi postavljati konstrukcija za krov. Ako nas vremenske prilike posluže očekujemo da će do kraja godine stadion biti natkriven, kao i da će realizirati naša ideja da u prvom dijelu iduće sezone zaigramo na novom stadionu. Važan nam je i zbog uvjeta za treniranje, kako prve momčadi tako i škole nogometa, pa kada se ta priča zaokruži uvjeren sam da će i rezultati svega na čemu radimo biti još zapaženiji.”

Stadion kapaciteta oko 13.000 sjedećih mjesta te trening kamp sa sedam terena je prvotno zamišljeno trebao biti gotovo 2020. godine, no već dva puta je rok izgradnje pomaknut. Konačna ulaganja u Pampas će po svemu sudeći premašiti 50 milijuna eura, a glavni financijer je mađarska vlada putem udruge Škola nogometa NK Osijek.