Sudar četiri automobila na Biljskoj cesti, pijani vozač skrivio sudar 

foto: MB Press / arhiva

Na Biljskoj cesti, ŽC 4257, jučer je oko 18,05 sati došlo do prometne nesreće u kojoj su sudjelovala četiri osobna automobila i u kojoj srećom nije bilo ozlijeđenih osoba.

Do nesreće je došlo kada je 64-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom belomanastirskih registracijskih oznaka u smjeru Bilja, bez upaljenih svjetla i pod utjecajem alkohola (1,23 promila alkohola u krvi), udario u stražnji dio osobnog automobila osječkih registracijskih oznaka, koji se kretao ispred njega. Vozilo je odbačeno udesno bočnu ogradu, a potom ulijevo prema sredini prometnice gdje je udarilo u vanjski retrovizor osobnog automobila belomanstirskih registracijskih oznaka, koji se kretao prema Osijeku i koji se nalazio u suprotnom kolničkom traku.

A prvo vozilo, kojim je upravljao 64-godišnjak, u nastavku kretanja udarilo je u četvrto vozilo koje je nailazilo iz suprotnog smjera, a kretalo se prema Osijeku.

Kolnik Biljske ceste bio je zatvoren za sav promet od 18,45 sati zbog obavljanja očevida prometne nesreće do 20,34 sati.

Vozač koji je izazvao opisanu prometnu nesreću smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega slijedi odgovarajuća prijava zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.