Sunčano prijepodne, poslijepodne mogući lokalni pljuskovi

foto: Pixabay

U subotu prijepodne na istoku Hrvatske očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Poslijepodne će uz umjeren razvoj oblaka lokalno biti moguć poneki pljusak, ponajprije u zapadnoj Slavoniji. Temperature će dosezati između 30 i 32 °C, što će stvoriti pravu ljetnu atmosferu.

Središnja Hrvatska također će iskusiti vrlo toplo, ponegdje vruće i sparno vrijeme. Prijepodne će biti pretežno sunčano, dok se poslijepodne i prema večeri očekuje jači razvoj oblaka koji će donijeti mjestimične pljuskove i grmljavinu. Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi, stoga se savjetuje oprez.

Pljuskovi će poslijepodne biti mogući i u Gorskoj Hrvatskoj, posebno u Gorskom kotaru te u unutrašnjosti Istre. Prijepodne će biti sunčanije, dok će se poslijepodne razvijati oblaci koji mogu donijeti kišu. Na sjevernom Jadranu očekuje se pretežno sunčano vrijeme uz umjeren dnevni razvoj oblaka i uglavnom slab vjetar s mora. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 25 i 30 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije prevladavat će pretežno sunčano vrijeme uz ponegdje umjeren razvoj oblaka. Bit će vrlo toplo i vruće, a vjetar će biti slab, pretežno jugozapadni i sjeverozapadni.

Slične vremenske prilike očekuju se i na jugu Hrvatske. Vjetar će biti sličan kao i na srednjem Jadranu, a more će biti mirno ili malo valovito s temperaturama uglavnom oko 22 do 23 °C. Prevladavat će sunčano vrijeme, uz mjestimice toplo jutro, dok će danju biti vrlo toplo i vruće.