Svaki dan vikenda Baranjci rekorderi po alkoholu

foto: MUP

U razdoblju od 2. do 4. prosinca u nadzoru prometa evidentirana su 22 vozača osobnog automobila, 5 biciklista i 2 vozača električnog romobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

U petak, u 22,45 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 52-godišnjak iz Branjinog Vrha. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,67 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.
 
U subotu, u 18,05 sati u Čemincu, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 55-godišnjak iz Grabovca. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,84 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.
 
U nedjelju, u 04,14 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljala 37-godišnjakinja iz Petlovca. Vozačici je evidentirana koncentracija od 1,25 promila alkohola u krvi te je smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna boda.