Sve više poslodavaca uvodi nadzor zaposlenika koji rade od doma

foto: pixabay

Nadzor zaposlenika koji rade na daljinu, kao i alati za nadzor u globalu, uvelike narušavaju odnos poslodavaca i njima podređenih, upozorio je Joint Research Council (JRC), koji djeluje pod Europskom komisijom.

Kirstie Ball pet je mjeseci radila opširno istraživanje na ovu temu i stigla do spoznaja oko narušenog povjerenja, koje se zbiva jer poslodavci sve rjeđe biraju načine na koje će nadzirati zaposlene.

Otkako se zbog pandemije koronavirusa u većoj mjeri radi na daljinu, rukovodeći kadar morao se tome prilagoditi. Iako su zaposleni produktivniji nego ikad, nitko im “ne visi nad glavom”, što kod njih izaziva osjećaj opuštenosti i samim time boljih rezultata, ali kod poslodavaca se događa suprotno jer osjećaju da nemaju potrebnu kontrolu. Koju su u vremenu prije koronavirusa imali.

Kamere su najčešći oblik kontrole, ali nove tehnologije organizacijama daju priliku koristiti i druge alate kojima mogu nadgledati što zaposleni rade. Sve pod opravdanjem da se žele osigurati kako su na radnom mjestu, a ne negdje drugdje. Naravno, to nije opravdanje, produktivnost i rezultati trebali bi biti jedino mjerilo.

Barem u nekoj teoriji, ali u praksi očito ta dva jedina bitna segmenta zapravo nisu ključna onima koji vode poslovanje. Gledaju jednu drugačiju sliku, koju ne pojašnjavaju podređenima, a to ne čudi jer nemaju nikakvo pravo uopće ih nadgledati. Što Ball opetovano naglašava u svom vrijednom istraživanju.

Srećom, postoje aktivisti, nevladine udruge i sindikati koji će činiti sve u svojoj moći kako bi ovakvu pošast zaustavili, a možda i spriječili te zaštitili prava radnika. Vidimo da je tu na potezu i Europska komisija, koja se vrlo brzo krenula baviti problemom, što je pohvalno jer sugerira da će se ova praksa prekinuti, odnosno, sankcionirati na adekvatan način ukoliko se nastavi.