Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Popovac, Jurak nagrađen poveljom

Jučer je u prostoru Društvenog doma u Popovcu održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojom je obilježen Dan općine Popovac. Uz načelnika Zorana Kontaka, sjednici su nazočili i zamjenici župana, Josip Miletić i Radomir Čvarković.

Najveće ostvarenje u proteklom razdoblju za Općinu Popovac je završetak i ishođenje uporabne dozvole za cestu Kamenac-Popovac koja je službeno otvorena prošle godine.

,,Ta cesta puno znači za Općinu i za otvorenje naselja što će dovesti do razvoja gospodarstva i turizma te povezivanje s okolnim mjestima. Put do Osijeka tom cestom skraćen je za 10 km prema Tvrđi, a prema Višnjevcu za 5 km, dok se put prema Kneževim Vinogradima značajnije smanjio na 5 minuta”, istaknuo je načelnik Kontak.

“Također prošle godine potpisan je ugovor za projekt Zaželi na području Općina Popovac i Draž u vrijednosti 200 tisuća eura. Zaposleno je 30 žena koje na 6 mjeseci pomažu i skrbe za 180 osoba. Općina potpomaže rad udruga, ulaže u učenike i studente s financiranjem udžbenika, školskog pribora, smještaja, prijevoza, stipendijama i sve drugo što je potrebno.”, nadodao je.

Općina Popovac je od prošle godine krenula s mjerom sufinanciranja polaganja vozačkog ispita učenicima završnih razreda srednjih škola u iznosu do 50%.
“Od početka godine do sad imamo 9 podneseno 9 zahtjeva za mjeru, a do kraja godine očekujemo još toliko. Tu su još mjere za poduzetništvo i turizam koje su i ove godine raspisane te se dobro koriste od poduzetnika.”, rekao je načelnik.

“Prije svega želim čestitati načelniku i općinskom vodstvu na brojnim realiziranim projektima na području ove baranjske općine. Cesta Kamenac Popovac je projekt kojim je Osječko-baranjska županija još jednom naglasila važnost regionalnog razvoja svih krajeva županije, a osobito nam je drago što je ova cesta spojila svije susjedne općine,  Kneževi Vinogradi i Popovac i dala infrastrukturu za dodatni razvoj turizma ovog područja.  I još jednom svim mještanima Općine Popovac čestitam Dan općine” – rekao je Josip Miletić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije.

Na svečanoj sjednici dodijeljena je povelja i zahvalnice zaslužnim pojedincima.

Povelju općine dobio je Žarko Jurak, policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje Beli Manastir za doprinos u povećanju sigurnosti mještana u prometu. Također je Žarko Jurak u studenom 2020. godine dobio povelju Grada Belog Manastira, zbog iniciranja brojnih projekata za sigurnost građana u prometu.

Zahvalnice su dobili Općina Petrijevci za pomoć mještanima za vrijeme domovinskog rata, Ivan Klopotan za promoviranje Općine Popovac snimanjem i objavom video uradak i fotografija, Milenko Papuk za pomoć mještanima za vrijeme domovinskog rata, Petar Beber za obnovu sakralnih objekata na području Općine Popovac i Milanu Šariću za promoviranje Općine Popovac putem svojih proizvoda.