Svečano otvoreni 24. Ribarski dani u Kopačevu

Ribarski dani u Kopačevu postali su top manifestacija Baranje, ali i cjelokupne regije. Glavni adut manifestacije je prikaz spravljanja i degustacije gastro specijaliteta od riječne ribe, s naglaskom na fiš paprikaš, šarana u rašljama i pečenu ribu. Brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva nude svoje domaće proizvode hrane i pića, a sve to popraćeno je kulturnim i zabavnim programom koji traju tri dana.

Program je počeo u petak sajmom lokalnih proizvoda, ponudom ribljih i lovačkih specijaliteta te nastupom Tamburaškog sastava Gazde, a središnji dio programa je bio danas u subotu, 17. rujna, kada je upriličeno i središnje svečano otvaranje manifestacije, koju je otvorio župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić. Večeras u 20:30 sati je koncert Klape Rišpet.

– Ribarski dani u Kopačevu jedna su  od najprepoznatljivijih manifestacija u Osječko-baranjskoj županiji, a svake je godine sve posjećenija i bolje organizirana! Riječni ribari su rijetkost, a stoljećima duga tradicija ribolova još uvijek je očuvana upravo u Kopačevu i godinama se kroz razna jela predstavlja brojnim gostima. Pozivam sve koji još nisu bili, dođite na Ribarske dane, jer organizatori su se pobrinuli da nam ni kiša ne smeta u uživanju u okusima, mirisima i tradiciji Baranje! – rekao je župan Ivan Anušić.

– Ribarski dani u Kopačevu su manifestacija koja okuplja preko stotinu izlagača, ljudi koji žive od svoga rada i ovdje predstavljaju svoje proizvode, što i jest smisao organizacije – pokazati svu raskoš i bogatstvo naše eno i gastro ponude. Nadam se da nam kiša neće utjecati na posjećenost ove manifestacije. – rekao je načelnik Općine Bilje Željko Cickaj