Svi za Lukin korak – akcija pomoći 4-godišnjaku da ispuni san i prohoda

Maleni Luka Novak, iz Kozarca, ima četiri godine, a rođen je s neurorizikom te ima hipertonični distonični obrazac. Radi se o dijagnozi koja može dovesti do trajne paralize.

Nakon upornih obilazaka liječnika roditelji Katarina i Marijan saznali su dijagnozu njihovog sina Luke kada je imao samo godinu dana, sada ima četiri godine i još uvijek ne hoda.

Kako bi Luka hodao potrebna je redovna terapija pomoću robota u trajanju od 24 tjedna po 25 sati tjedno. Ukupno to košta 180 tisuća kuna.

Do sada je Luka na terapijama u Zagrebu zabilježio napretke što znači da mu terapija pomaže, ali ta velike napretke i rezultate potrebno ih je redovno provoditi.

Lukini roditelji kažu kako je borba s ovom bolešću izuzetno teška za cijelu obitelj, ali da ne smiju stati jer je Lukina jedina želja – hodati.

Dodaju kako je izuzetno inteligentno dijete velikog srca, zaraznog osmjeha koje s puno ljubavlju živi život. Malenom dječaku duge plave kose jedina je želja da stane na svoje malene nožice i korača njima samostalno kroz život.

Svako tko želi pomoći to može učiniti uplatom na žiro račun: HR4323900013102398015, uz opis: Za Lukin korak.  

Pay pall: marijannovak30011985@gmail.com; HR4323900013102398015; BIC -SWIFT CODE: HPBZHR2X

Pokrenuta je i crowdfunding kampanja preko koje se skupljaju novčana sredstva, pronaći ju možete ovdje.

Također se za više informacija možete priključiti na Facebook grupu akcije koju možete pronaći ovdje.