Tijekom protekla 24 sata pet prometnih nesreća

foto: MB Press

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede, a jedna osoba teške tjelesne ozljede dok je u ostale tri prometne nesreće nastala materijalna šteta, javlja PU osječko-baranjska.

Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i jedna na području PP Đakovo.

Na području PU osječko-baranjske jučer su evidentirana četiri vozača (3 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Policija izdvaja jučerašnjeg rekordera dana.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 21:13 sati u Bilju, kada je u nadzoru prometa zatečen 55-godišnjak iz Bilja koji je upravljao biciklom. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,54 promila alkohola u krvi, stoji u izvješću.

Preinačena vozila poslana na izvanredni tehnički pregled

Prometna policija je jučer u nadzoru prometa zatekla jedan osobni automobil i jedan motocikl s većim nedostacima, odnosno na kojima su obavljene preinake koje nisu upisane u prometnu dozvolu.

Vozila su isključena iz prometa, a protiv vozača slijede odgovarajuće prijave za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Iz policije napominju da će policija i dalje provoditi sve mjere i radnje kako bi se zadržalo povoljno stanje javnog reda i mira građana u našoj županiji.