Tijekom protekla 24 sata sedam prometnih nesreća

foto: MB Press

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U četiri prometne nesreće osam osoba zadobilo je lake tjelesne ozljede dok je u ostale tri prometne nesreće nastala materijalna šteta, javlja PU osječko-baranjska.
 
Šest prometnih nesreća dogodilo se na području PPRP Osijek i jedna na području PP Đakovo.
 
Zatečeno šest alkoholiziranih vozača
Na području PU osječko-baranjske jučer je u prometu zatečeno šest vozača (4 osobnog automobila i 2 bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao automobilom s 2,50 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 14 sati u Tenji kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 53-godišnjak iz okolice Kutine. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,50 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, navodi policija.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.690 eura ili do 60 dana zatvora i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 24 mjeseca i 12 bodova, zaključuje se u priopćenju.