Tijekom protekla 24 sata sedam prometnih nesreća

foto: MB Press

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede te dvije osobe lake tjelesne ozljede dok je u četiri prometne nesreće nastala materijalna šteta, izvijestila je u četvrtak PU osječko-baranjska.
 
Po dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i PP Đakovo te po jedna na području PP Beli Manastir, PP Donji Miholjac i PP Belišće.
 
Na području PU osječko-baranjske jučer su evidentirana tri vozača (2 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao automobilom s 1,70 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 22:22 sati u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 55-godišnjak iz Sarvaša. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,70 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova, stoji u priopćenju policije.