Tijekom vikenda 202 prometna prekršaja i 25 vozača pod utjecajem alkohola

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko-baranjske provedene su pojačane mjere nadzora prometa na cestama, tijekom kojih smo evidentirali 25 vozača osobnih automobila i četiri biciklista koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Osim alkohola, policijski službenici su evidentirali još 202 prekršaja od kojih je bilo 125 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 21 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 13 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanje neregistriranim vozilom i 41 ostali prekršaj.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u nedjelju, oko 19,45 sati, u Osijeku, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil s kojim je upravljano 46-godišnjak iz Tenja. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 2,45 promila alkohola u krvi.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.