Tijekom vikenda 205 prometnih prekršaja i 40 pijanih vozača

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su 3 prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Na području Osijek, Belog Manastira i Našica evidentirali smo po jednu prometnu nesreću.

U nedjelju, 19. prosinca, u 1,30 sati, u Belom Manastiru, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 34-godišnji hrvatski državljanina je uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika, evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,26 grama po kilogramu te je smještan u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U vremenu od 17. do 19. prosinca, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 40 vozača (34 osobnog automobila, 5 bicikla i 1 motocikla) koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Osim alkohola, evidentirano je još 205 prekršaja od kojih 77 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 27 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 23 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 1 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 74 ostali prekršaji.