Tijekom vikenda 210 prometnih prekršaja i 28 pijanih vozača

foto: MB Press

U vremenu od 16. do 18. na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 27 vozača osobnog automobila i jedan vozač bicikla koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Osim alkohola evidentiran je još 210 prekršaja od kojih 110 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 27 nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedno upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, jedno upravljanje pod zabranom, tri upravljanja neregistriranim vozilom i 60 ostalih prekršaja.
 
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u nedjelju u 4,40 sati, u Đakovu, kada je nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 23-godišnjak iz Majara. Vozaču je evidentirana koncentracija od 2,22 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.