Tijekom vikenda 230 prometnih prekršaja i 21 pijani vozač

foto: MUP

Na području PU osječko-baranjske u nadzoru prometa tijekom vikenda je evidentiran 21 vozač (19 vozača osobnog automobila, jedan vozač bicikla i jedan vozač teretnog automobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Osim alkohola evidentirano je još 230 prekršaja od kojih 120 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, dva prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanje pod zabranom, dva prekršaja upravljanje neregistriranim vozilom i 66 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 5. veljače, u 00,16 sati u Ulici Svetog Roka, u Osijeku kada je u nadzoru prometa zaustavljen 24-godišnjak iz Osijeka koji je upravljao teretnim automobilom najveće dopuštene mase 2159 kg.

Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,48 promila alkohola u krvi.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.